ترس کودکان - ترس بزرگسالان

دلیل ترس چیست؟ چگونه ترس درمان می‌شود؟ راههای ساده برای از بردن ترس از همه نوع در کودکان و حتی بزرگسالان

ترس کودکان - ترس بزرگسالان

دلیل ترس چیست؟ چگونه ترس درمان می‌شود؟ راههای ساده برای از بردن ترس از همه نوع در کودکان و حتی بزرگسالان

با کودکی که از حمام می ترسد چه باید کرد؟ ترس کودک از وان حمام

ترس زمانی پیش می آید که کودک درک کاملی از یک شی یا حادثه نداشته باشد و تا وقتی که فرزندتان بتواند همه چیز را بفهمد بهتر است او را از چیزهایی که باعث ترس اش می شوند دور نگه دارید. اما آیا می شود کودک حمام نرود؟ پس با کودکی که از حمام می ترسد چه باید کرد؟

- در بازه سنی یک تا دو سالگی، ممکن است متوجه شوید فرزند شما از حمام می ترسد. او ممکن است از اینکه زیر آب برود و خفه شود و یا از رفتن صابون به چشم هایش و یا از صدا و مشاهده رفتن آب به داخل چاه نیز بترسد. با اینکه کودک شما هیچ گاه تجربه خفه شدن را نداشته است، اما در زمانی که شما می خواهید سرش را بشویید او از این موضوع وحشت زده گردد.
چه باید کرد؟

- باید راهی بیابید که حمام کردن برای کودک تجربه ترس آوری نباشد. انتظار نداشته باشید به سرعت با این موضوع کنار بیاید. اجازه دهید به مرور زمان این مشکل بر طرف گردد. برخی از راه کارهای زیر می توانند مفید باشند:

- اجازه ندهید صابون باعث سوزش چشم کودک شود. صورتش را با لیف بشویید و یا از شامپوهای مخصوص کودکان استفاده نمایید. همچنین می توانید از کلاه های قیفی که مخصوص استحمام هستند تهیه نمایید تا کف و آب وارد چشم های کودک تان نشود. هیچ گاه آب را به صورت کودک نپاشید.


- اگر کودک از رفتن به وان هراس دارد هرگز او را وادار به این کار نکنید، بلکه برای چند ماه از اسفنج استفاده نمایید تا درک اش بالاتر رفته و جراتش بیشتر شود.


- لگن یا وان کودک را با مقدار کمی آب پر کنید. چند سانتی متر بیشتر آب درون لگن نریزید. لگن بزرگ یا وان متحرک تهیه کنید و حمام کردن را به صورت یک سرگرمی در خارج از محیط حمام انجام دهید.


- وسایل حمام را از قبل آماده کنید و چند وسیله بازی (مانند توپ رقص نور ) که مورد علاقه فرزندتان است در داخل وان بگذارید. برای استحمام عجله و شتاب نداشته باشید و این زمان را با بازی و سرگرمی به لحظات شاد تبدیل نمایید.


- آب داخل وان را جلوی چشم کودک در دریچه راه آب تخلیه نکنید، زیرا ممکن است کودک تصور کند که راه آب شاید بچه را هم با خودش بکشد و ببرد!


برگرفته از سایت فرزند دات نت


بهترین وسیله برای بازی کودک در حمام - چراغ توپی رقص نور ضد آب

چراغ توپی رقص نور ضد آب

چراغ توپی رقص نور ضد آب
24,000 تومان

ضمانت بازگشت بهترین کیفیت و قیمت

توضیحات

چراغ توپی رقص نور ضد آب

Party In The Tub Light

دیگر نگران حمام گریزی کودک دلبندتان نباشید !!!

با چراغ توپی رقص نور کودکتان را به حمام رفتن تشویق کنید

وسیله ای شگفت انگیز و جذاب برای کودکان

با درخشندگی بالا

قیمت : 24000 تومان



اگر شما هم جزو آن دسته از پدر و مادرهایی هستید که با مسئله حمام کردن کودکتان دست و پنجه نرم می‌کنید و با وجود به کار بردن شیوه‌های مختلف تشویق و تنبیه هنوز موفق نشده‌اید از ترس یا تنفر او نسبت به محیط حمام, آب, شسته شدن یا حتی خیس شدن بکاهید، ما به شما استفاده از چراغ توپی رقص نور ضد آب را پیشنهاد میکنیم. با این وسیله نه‌تنها اشتیاق کودک خود را به حمام رفتن چند برابر می کنید، بلکه لحظات خوش و شیرینی را در کنار دلبندتان سپری خواهید کرد.

قیمت : 24000 تومان



ویژگی محصول:
- ضد آب
- دارای لامپ LED
- روشنایی از طریق باطری
- دارای نورهای رنگانگ و متنوع
- زیبا و درخشان

قیمت : 24000 تومان



چراغ توپی رقص نور ضد آب

دیگر نگران حمام گریزی کودک دلبندتان نباشید !!!

با چراغ توپی رقص نور کودکتان را به حمام رفتن تشویق کنید

وسیله ای شگفت انگیز و جذاب برای کودکان

با درخشندگی بالا



روش خرید: برای خرید پس از کلیک روی دکمه زیر و تکمیل فرم سفارش، ابتدا محصول یا محصولات مورد نظرتان را درب منزل یا محل کار تحویل بگیرید،
سپس وجه کالا و هزینه ارسال را به مامور پست بپردازید.

 جهت مشاهده فرم خرید، روی دکمه زیر کلیک کنید.

قیمت : 24000 تومان




سوال و جواب در مورد ترس و وحشت کودک از حمام رفتن

سؤال: پسرم از حمام کردن وحشت دارد. من یک لگن کوچک توى حمام مى گذارم و آن را پر از آب گرم مى کنم. اما بچه در تمام مدت جیغ مى کشد و گریه مى کند. حتى وقتى چشمش به آب مى افتد از ترس شروع به لرزیدن مى کند. چکار بکنم که از آب نترسد؟


جواب : همه ما تصویرى ذهنى از حمام کردن داریم. مثلاً ، بچه خندانى که یک کپه کف شامپو روى سرش تلنبار شده و غیره.
چقدر ناراحت کننده است که ساعت حمام کودکتان براى هردوى شما آزاردهنده و وحشت آور باشد. خدا را شکر ،  حتى ترس شدید از آب و حمام نیز کم کم جاى خود را به آرامش و لذت بردن از آب  بازى کردن مى دهد. در اینجا چند پیشنهاد ساده براى اینکه فضاى حمام کودکتان آرامتر شود ارائه مى کنیم :
*  از لگنى استفاده کنید که براى کودکتان راحت تر است. بچه ها دوست دارند لگن صاف و لبه هاى آن کوتاه باشد.
*  از آب ولرم استفاده کنید : آب نه گرم و نه سرد باشد. براى اطمینان مى توانید از ترمومتر استفاده کنید.
*  بچه ها به سرعت گرماى بدنشان را از دست مى دهند ، پس فضاى حمام و اتاق را نیز گرم نگه دارید.
*  بعضى از بچه ها از اینکه لب�

انواع ترس کودکان در حمام و روش مقابله با این ترس ها

بعضی کودکان از حمام کردن لذت نمی‌برند. به این موضوع اهمیت بدهید و سعی کنید به علت آن پی ببرید. گاهی دلیل تمایل نداشتن به استحمام این است که شما تمام بچه‌ها را با هم و همزمان به حمام می‌برید.  اگر کودک شما از آب می‌ترسد، به تدریج ترس او را از بین ببرید تا او احساس امنیت کند. به طور مثال ابتدا اجازه دهید در لگن بایستد و به آرامی بدن او را لیف بکشید. سپس به آرامی آب را روی بدنش بریزید.


به تدریج کودک را به دوش حمام نزدیک کرده و از او بخواهید تا زیر دوش برود. به هیچ‌وجه او را مجبور به انجام این کارها نکنید زیرا برای دستیابی به موفقیت باید صبر بیشتری نیز داشته باشید. فرزندتان را همراه خود به داخل وان یا استخر ببرید تا با آب آشنا شود و در نهایت مطمئن شود که هیچ خطری او را تهدید نمی‌کند و دلیلی برای ترس از حمام وجود ندارد.




  انواع ترس حمام

• بعضی بچه‌ها از شست‌وشوی سرشان متنفرند زیرا از اینکه آب داخل دهان و بینی آنها برود یا شامپو چشم‌شان را بسوزاند ترس و واهمه دارند یا اینکه چون مجبورند چشم‌شان را ببندند دچار دلهره و ناراحتی می‌شوند.

• برخی کودکان از اینکه آب از روی سرشان به صورت‌شان بریزد، ناراحت می‌شوند. در این صورت می‌توانید از مانعی مانند دست خودتان برای جلوگیری از ریزش آب و کف روی صورت او استفاده کنید.



• گروهی از بچه‌ها نیز از دوش حمام واهمه دارند که برای رفع این مشکل بهتر است با یک کاسه کوچک روی سرشان آب بریزید.

• بعضی دیگر نیز از چنگ زدن موها می‌ترسند. فراموش نکنید؛ پیش از هر کار باید به آنها اطلاع دهید اما در این کار افراط نکنید «حالا می‌خوام موهاتو چنگ بزنم، یک، دو، سه و حالا با آب سرتو می‌شورم.»



باید ببیند سرتان را می‌شویید



اجازه بدهید کودک شما را هنگام شست‌وشوی سرتان تماشا کند و برای او علت استفاده از شامپو یا صابون را توضیح دهید.

بازی کنید

استحمام را با استفاده از اسباب‌بازی تبدیل به نوعی بازی و تفریح کنید. اجازه دهید کودکان در حمام بازی کرده و کف و حباب درست کنند. به خاطر بسپارید حمام بهترین مکان برای بازی‌هایی است که محیط را کثیف می‌کنند. پس این فرصت‌ها را در حمام برای فرزندتان فراهم کنید تا هم کارتان کمتر هم حمام رفتن برای آنان جذاب شود.

ترس‌ها می‌تواند اکتسابی باشد

ترس واکنشی هیجانی است که هنگام احساس خطر در کودک به وجود می‌آید و او را به عقب‌نشینی و فرار از موقعیت ترس‌آور وا می‌دارد.

علائم ترس در کودکان متفاوت و وابسته به موقعیت و شرایط آزاردهنده متفاوت و شکل نمایشی آن نیز متغیر است. این ترس می‌تواند ترس از تاریکی، تنهایی، حمام رفتن، دستشویی رفتن، تنها ماندن در خانه یا مدرسه و جمع همسالان و... را شامل شود ولی مهم این است که ترس و شکل مرضی و بیمارگونه آن در کودکان تفاوت‌های زیادی با یکدیگر دارد.

محرکی که برای یک کودک ترس‌آور است می‌تواند برای کودکان دیگر بسیار عادی باشد و باز نکته مهم‌تر آنکه ترس می‌تواند محصول یادگیری و اکتسابی باشد یا واکنشی به محرک‌های ناشناخته از نگاه کودک.

همزمانی‌های دلهره‌آور

ترس در کودکان می‌تواند ناشی از تداعی یا مجاور شدن یک محرک عادی در جوار یک محرک به ظاهر ترسناک باشد مثل همزمانی باز کردن در یخچال و صدای شدید رعد و برق که اگر کودک را دچار ترس و اضطراب کند باعث می‌شود کودک هنگام حضور نداشتن والدین دیگر در یخچال را باز نکند یا در مورد کودکی که از حمام و آب می‌ترسد، بی‌توجهی والدین در نیاز کودک به نفس کشیدن، زمانی که آب روی سرش ریخته می‌شود، اگر یاد نگرفته باشد که باید نفسش را حبس کند، او را دچار تنگی نفس و ترس از خفگی و... می‌کند. پس بی‌توجهی به نیاز متعارف کودک با تاکید و توجه به سن و مهارت و توانایی او می‌تواند در کودک شرایط ترس‌آور را جدی و آسیب‌زا کند.

این کارها را انجام دهید:
 
1. آشنایی با محرک ترس‌آور در موقعیتی متفاوت از موقعیت تجربه شده توسط کودک. حضور والدین در موقعیت ترس‌آور در کنار کودک و توضیح موقعیت و چرایی ترس او و تفریحی کردن موقعیت ترس‌آور برای کودک راه درمان است.



2. جرات و مهارت‌آموزی و تفسیر درست و واقعی موقعیت برای کودک نسبت به موقعیت یا محرکی که آن را ترسناک تلقی می‌کرده است اصل درمان و راهکار مبارزه با ترس اوست.

3. با همجواری محرک ترس‌آور با محرک شادی‌آور و نشاط‌آور می‌توان ابهت و قدرت بزرگ محرک‌های ترس‌آور را به شدت تقلیل داد یا کلا از بین برد.

با نمایش کودک‌تان را با آب آشتی دهید

یکی از والدین با گذاشتن ظرفی بزرگ در حمام که آن را پر از آب کرده است با همان لباس راحتی که در خانه پوشیده است در حالی که در حمام نیز باز است به حمام رفته و بدون آنکه فرزند خود را صدا کند تا او را تماشا کند، خود به درون تشت رفته و برای خودش آب بازی ‌کند.


او باید به صورت نمایشی از آب بازیش لذت ببرد و این لذت را با خنده‌ها و شادی‌های کلامی‌اش طوری به نمایش بگذارد که کودک اگر از ترسش از آن موقعیت دور هم شده باشد از سر کنجکاوی پیگیر صداها و خنده‌های والد شود.


 زمانی که والد، کودکش را نزدیک در حمام و در حال تماشای خود دید نباید از کودکش بخواهد که به او ملحق شود بلکه به تنهایی به آب بازی خودش ادامه داده و پس از نیم ساعتی جلوی چشم کودک زیر دوش رفته و پس از آن با خرسندی و شادی از حمام خارج شود.


تکرار این آب بازی در دو یا حداکثر سه‌بار دیگر کودک را مشتاق ملحق شدن به او می‌کند. اتفاقا در چنین شروعی، یک یا دو بار اول این شرایط باید به همین آب‌بازی خلاصه شود و از آب ریختن روی سر کودک خودداری شود و زمانی هم که در دفعات بعد قرار شد آب روی سر کودک ریخته شود، با در اختیار قرار دادن کاسه‌ای به کودک و نیز کاسه‌ای برای خود، آب ریختن روی سر را والد و کودک به شکل بازی، هر یک برای خودشان انجام دهد.


اختیار در عمل، کودکان را از بحرانی و ترس‌آور تلقی‌کردن موقعیت‌ها یا محرک‌های ناشناخته دور کرده و استقلال عمل آنان باعث تسلط ایشان بر محرک‌های ترس‌آورشان می‌شود.



کم کردن ترس بچه ها از حمام رفتن

در سنین مختلف ممکن است بچه ها ترس از آب یا حمام رفتن داشته باشند. گاهی اوقات این ترس در شیرخواران وجود دارد که خیلی راحت توصیه می شود از کلاه های لبه داری که مخصوص حمام کردن شیرخواران است استفاده شود تا حداقل آب وارد چشم و دهان شان شود و راحت تر حمام کردن را تحمل کنند. در سنین کمی بالاتر روش های حساسیت زدایی از آب برای کاهش ترس از حمام توصیه می شود، به این شکل که مثلا وان حمام کودک یا تشتی را از آب پر کنند و کودک را برای آب بازی تشویق کنند در این تشت بنشیند...

با توجه به ترس از آب در کودکان بهتر است ابتدا میزان آب در لگن کم باشد و در طول جلسات آینده میزان آب را بیشتر کنند. فرآیندی که در حین حضور کودک در لگن می گذرد بسیار مهم است. این فرآیند باید مفرح و بانشاط باشد. توصیه می شود والدین در آب با بچه ها بازی کنند. در مورد بچه هایی که از آب پاشیدن می ترسند، والدین باید از این کار بپرهیزند و بازی با آب را به عهده فرزند بگذارند.

در حین آب بازی والدین می توانند از فرصت ها استفاده کرده و آب را به تمامی نقاط بدن کودک برسانند. بچه هایی که حین بازی با آب ساعات خوشی را گذرانده باشند معمولا بعد از مدتی ترس از حمام در آنها کاهش می یابد.

وقتی سن کودک بالاتر می رود حتما باید والدین دو لیف جفت داشته باشند که یکی را به دست کودک بدهند و دیگری را خود برای شستشوی کودک استفاده کنند. به این ترتیب کودک، خود را در امر حمام کردن شریک می داند و همکاری می کند.

معمولا مشکل ترین بخش در حمام کردن کودکان شستشوی سر است که در سنین پایین می توان از کلاه لبه دار و در سنین بالاتر از دوش های دستی استفاده شود که سر کودک به عقب برگردانده شود و حتی الامکان اختیار به کودک داده شود تا هر موقع راحت است سرش را زیر دوش بگیرد. حتی المقدور نباید گذاشت آب زیادی به صورت بچه پاشیده شود.

برخی والدین از شامپوهای عروسکی برای از بین بردن ترس کودک از شستشوی سر استفاده می کنند. استفاده از این شامپوها خوب است چون عروسک موجودی است که بچه با آن ارتباط برقرار می کند و ممکن است در تسهیل امر شستشوی سر تا حدی موثرباشد اما این موضوع در مورد تمامی کودکان صدق نمی کند.

در مورد کودکانی که با شامپو کردن سر مشکل دارند می توانیم این شستشو را روی عروسک های آنها بازسازی کنیم، یعنی از بچه بخواهیم عروسک اش را به حمام آورده و آن را بشوید.

شامپو کردن سر عروسک توسط کودک حساسیت او نسبت به شامپو کردن سر خودش را کاهش می دهد. اینکه به کودک القاء کنیم خود تو در حمام کردن نقش داری و مستقلی که هر جا می خواهی حمام کردن را متوقف کنی باعث می شود کودک همکاری بهتری داشته باشد.